Hoito-ohjeet

07.jpg

Kissan krooninen munuaisvika

Munuaisten päätehtävä on suodattaa verestä aineenvaihdunnan lopputuotteita, kuona-aineita. Munuaiset huolehtivat myös elimistön neste-, happo-emäs-, ja elektrolyyttitasapainon säätelystä ja osallistuvat myös verenpaineen ja punasolutuotannon säätelyyn.

73.jpg

Käärmeenpurema tai ampiaisenpisto

Purema-/pistoalueelle kehittyy nopeasti turvotusta ja kipua ja siinä voidaan mahdollisesti havaita pienet pistoreiät, käärmeenpureman yhteydessä kaksi vierekkäin noin 1/2 cm päässä toisistaan.

66.jpg

Kissan kastraatio ja sterilisointi

Kissan voi leikkauttaa aikaisintaan 14 viikoisena. Kissan ei tarvitse olla vielä täysikasvuinen leikkausvaiheessa. Leikkaus ei vaikuta kissan kasvuun eikä se lisää riskiä sairastua virtsavaivoihin. Leikkaus saattaa vaikuttaa pitkien luiden kasvulinjojen kiinni menemiseen, jonka takia suosittelemme etenkin ulkokissojen leikkauksia vasta yli 8 kk iässä suuremman luustotraumariskin vuoksi.

04.jpg

Kissan hammashoito

Eläin tulisi totuttaa jo pienestä pitäen säännöllisiin hampaiden tarkastuksiin ja harjaukseen. Harjaus tehdään samoin kuin ihmisellä. Kun kissalle alkaa muodostua hammaskiveä, on hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkärillä hammaskivi poistetaan ja tarvittaessa ientulehdus hoidetaan. Perusteellinen hammaskiven poisto tapahtuu aina rauhoituksessa.

65.jpg

Kissan rokotukset ja loishäädöt

Taudit, joita vastaan kissa rokotetaan, ovat virusten aiheuttamia. Viruksiin ei toistaiseksi tunneta tehoavaa lääkitystä, siksi toistaiseksi ainoa keino suojautua niitä vastaan on rokotus. Myös sisäkissa tarvitsee rokotteen. Kissaruttotapauksia on todettu rokottamattomilla sisäkissoilla, joten on ilmeistä, että viruksen on mahdollista kantautua muiden kissojen tai ihmisen kuljettamana.

67.jpg

Esivalmistelu narkoosissa suoritettavaan toimenpiteeseen

Esivalmistelu narkoosissa suoritettavaan toimenpiteeseen
Lemmikkinne nukutetaan leikkauksen ajaksi.

63.jpg

Ripuloivan ja / tai oksentelevan eläimen kotihoito-ohjeet

Äkilliset ruoansulatuskanavan häiriöt ovat yleisiä ja johtuvat usein siitä että eläin on syönyt jotain sopimatonta, myös suolistoinfektiot  sekä ohutsuolikasvaimet ovat mahdollisia. Lievät ripulit paranevat muutamassa päivässä kotihoidolla. Mikäli eläin ei parane muutamassa päivässä, eläin menee huonoon kuntoon tai oksentaa vedenkin on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

64.jpg

Ylipainoisuus

Ylipainoisuus on kissan ravitsemuksellisista sairauksista yleisin. Sillä on useita haitallisia vaikutuksia elimistöön. Ylipainoisuus on yleisintä vanhemmilla eläimillä, nartuilla, ja se on kaksi kertaa yleisempää kastroiduilla ja steriloiduilla eläimillä muihin verrattuna.

58.jpg

Vanheneva lemmikki

Vanheneva lemmikki
Vanha kissa on vanha ystävä. Kun ystäväsi vanhenee, se tarvitsee enemmän ymmärtämystäsi ja apuasi. Koska se ei osaa huolehtia itsestään, on Sinun tultava avuksi. Milloin lemmikkisi on vanha?

61.jpg

Leikkauspotilaan jatkohoito-ohjeet

Potilaskohtaiset ohjeet saattavat erota seuraavasta riippuen leikkauksesta. Noudattakaa klinikalta saamianne ohjeita tai varmistakaa epäselvissä tapauksissa ohjeistus vielä puhelimitse.   


62.jpg

Kissan ennaltaehkäisevä terveydenhuolto

Hyväkuntoinen ja hoidettu kissa tuo iloa ja sisältöä omistajansa elämään. Kissa on seuralainen, mutta myös opettaja etenkin lapsille. Ennaltaehkäisevä terveydenhoito lisää kissan elämän laatua ja pituutta. Kissa on elinvoimaisempi ja aktiivisempi.

60.jpg

Sydämen vajaatoiminta

Sydänsairaudet ovat kissoilla aika yleisiä. Kissoilla tavataan sydänlihassairauksia. Synnynnäisiä sydänvikoja tavataan harvemmin. Sydämen vajaatoiminnan alkusyytä on monesti vaikea saada selville, mutta voi olla periytyvääkin.

59.jpg

Laserhoidot

Laserhoitodon tehokkuus on todistettu useissa julkaistuissa tutkimuksissa. Laserin vaikutuksesta solujen sisäinen metabolinen aktiivisuus ja verenkierto tehostuu tuoden happea, vettä, energiaa ja ravinteita vahingoittuneelle alueelle.