Kissan hammashoito

Kissa eläinlääkärissä

Eläin tulisi totuttaa jo pienestä pitäen säännöllisiin hampaiden tarkastuksiin ja harjaukseen. Harjaus tehdään samoin kuin ihmisellä. Kun kissalle alkaa muodostua hammaskiveä, on hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkärillä hammaskivi poistetaan ja tarvittaessa ientulehdus hoidetaan. Perusteellinen hammaskiven poisto tapahtuu aina rauhoituksessa.

Kotihoitoa tulee hammaskiven poiston jälkeen tehostaa. On todettu, että jo 24 – 48 tunnin kuluttua hammaskiven poistosta alkaa uutta plakkia saostua hampaiden pinnalle. Harjaus hammaskiven poiston jälkeen hidastaa huomattavasti tätä kehitystä.

Hampaiden hoito ja hammaskiven poisto on tärkeää koska hammaskivi aiheuttaa ientulehdusta ja hoitamattomana ennen pitkää hampaiden irtoamisen. Hoitamattomat hampaat saattavat aiheuttaa kipua eläimelle ja suusta leviävät bakteerit rasittavat koko elimistöä. Erityisesti sydänpotilailla hampaiden hoito on tärkeää. Harjauksen vaihtoehtoina markkinoilta löytyy hampaiden pintaa puhdistavia täysrehuja (kuten Royal Canin Dental sekä Hill’s t/d).